Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 17.05.2024, 05:18
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Серпень » 26 » Глава Коптської Церкви в «розстрільному списку» мусульман
21:51
Глава Коптської Церкви в «розстрільному списку» мусульман

Глава Коптської Церкви в «розстрільному списку» мусульман

Глава коптської церкви Єгипту патріарх Олександрійський Тавадрос II стурбований погрозами з боку мусульманських фанатиків. Предстоятель скасував зустріч з паствою в головному соборі Каїра з міркувань безпеки, повідомляє Православний Оглядач з посиланням на russian.rt.com

Патріарх ТавадросМусульманські радикали вже внесли главу коптів-християн в «розстрільний список», який був підкинутий до однієї з мечетей.

Про скасування зустрічі віруючим повідомив представник коптської церкви у Великобританії єпископ Ангелос (Angaelos), зазначає BBC. «Патріарх стурбований можливими атаками проти християнської церкви в Єгипті», - заявив священнослужитель.

За словами, Ангелоса в останні кілька днів противники церкви зробили кілька акцій, спрямованих проти християн. Так, в одному з міст Єгипту віруючі були змушені сховатися в будівлі храму від противників, які підняли над будовою прапор терористичного угрупування «Аль-Каїда».

Це не перша акція ісламістів, спрямована проти християн. Раніше на півдні Єгипту пройшли масові маніфестації радикалів, які агітували проти християнської меншини в містах країни. На стінах будинків з'явилися написи, які прямо ображають патріарха Тавадроса. На стіні собору в місті Абассійя хтось намалював антихристиянські графіті. «Єгипет залишиться ісламським», - свідчить один з написів.

Окремі радикали погрожують предстоятелю єгипетської церкви смертю. Напередодні в одній з мечетей Каїра був виявлений конверт зі списком «смертників». На сусідніх рядках списку виявилися виконуючий обов'язки президента Єгипту Адлі Мансур, вищі офіцери Армії і патріарх Тавадрос II, зазначає Assyrian News Agency.

У єгипетській пресі циркулюють чутки про можливу смерть патріарха, який не з'являвся на публіці з початку червня 2013 року. Представники коптської церкви спростовують ці чутки і заявляють, що патріарх відмовляється від зустрічей з паствою з міркувань безпеки.

Копти є однією з релігійних меншин Єгипту. Їх частка становить близько 10% населення. Предки коптів жили в Єгипті в епоху арабського завоювання і відмовилися змінити віру після того, як багато мешканців країни прийняли іслам. Вони зберегли християнське віросповідання аж до наших днів.

У Єгипті копти живуть в містах і традиційно займаються торгівлею та ремеслами. Під час єгипетської революції копти підтримали зміну влади і виступали прихильниками світських революціонерів. В основному копти були противниками режиму Мурсі і ледь знаходили спільну мову з партією «Брати-мусульмани».

Після повалення Мурсі копти підтримали новий уряд Єгипту і виконуючого обов'язки президента Адлі Мансура. Це викликало невдоволення радикальних мусульман, які звинуватили християн у підтримці «перевороту». Особливий гнів у ісламістів викликала позиція патріарха Тавадроса.

Переглядів: 389 | Додав: Tipicon-admin | Теги: Дубно православне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024