Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 17.05.2024, 09:58
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Серпень » 26 » Громада УПЦ проситься в РПЦ
22:09
Громада УПЦ проситься в РПЦ
На Київщині вірні однієї із церков Української православної церкви МП звернулися до патріарха Кирила із проханням, щоб їхня громада підпорядковувалася Російській православній церкві.

Вірні васильківської церкви разом із настоятелем склали звернення до патріарха Московського Кирила (Гундяєва), в якому є прохання взяти їхню парафію «під свій первосвятительський омофор в тому статусі, який угледять і вважатимуть можливим ваша святість і Священний синод РПЦ». Планувалося особисто передати документ патріарху Кирилу, під час його участі і київських заходах святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі, однак через посилені заходи безпеки зробити це не вдалося.

 

Таке рішення парафіяни храму Святих Преподобних Антонія і Феодосія Печерських обґрунтовують тим, що в українській церкві зараз панує криза та нездатність здійснювати духовне та матеріальне керівництво, а митрополит Київський і всієї України Володимир веде неухильну політику, що спрямована на остаточний відрив від Російської православної церкви.

В УПЦ МП і РПЦ важають, що ніяких наслідків ініціатива громади не матиме, оскільки «фактично вона і так перебуває в цьому підпорядкуванні». Експерти також поставилися до звернення скептично і вважають, що масовим явищем ця ідея не стане.

Тридцять першого липня цього року вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відвідав храм Святих Преподобних Антонія і Феодосія Печерських у м. Васильків (Київська область), де разом із настоятелем протоієреєм Олексієм Єфимівим звершив молебень про примноження любові,  викорінення всякої ненависті та злоби й на початок доброї справи. По завершенні літургійного обряду та проголошення проповіді вірні заспівали многоліття Святішому Патріарху Кирилу та Блаженнішому Митрополиту Володимиру.

Одна з парафії УПЦ МП проситься під омофор Патріарха Кирила

Одна з парафії УПЦ МП проситься під омофор Патріарха Кирила

Переглядів: 348 | Додав: Tipicon-admin | Теги: Дубно православне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024