Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 17.05.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Серпень » 26 » Монахи Есфігмену заперечують використання ними «вибухових пристроїв»
22:13
Монахи Есфігмену заперечують використання ними «вибухових пристроїв»

Монахи Есфігмену заперечують використання ними «вибухових пристроїв»

29 липня 2013 року грецька поліція намагалася штурмом захопити адміністративний центр старостильних Есфігменского монастиря на Афоні. Тоді ж з’явилися повідомлення, що захисники будівлі використовували так звані "коктейлі молотова" проти поліції. Проте самі афонці цю інформацію спростовують, повідомляє Православний Оглядач з посиланням на catacomb.org.ua.

Есфігмен«Уряд Греції дав "зелене світло" поліцейським на виступ поліції проти Афонських ченців», - повідомляє прес-служба старостильних Есфігменского монастиря на Афоні.

Як говориться в прес-релізі монастиря, оскільки в деяких грецьких ЗМІ з'явилася недостовірна інформація, нібито ченці кидали в поліцію «вибухові пристрої», в Есфігменському монастирі спростовують ці повідомлення, відзначивши їх неправдивість.

Цей монастир, що нараховує більше 100 насельників, з 1965 роки не поминає екуменічного Константинопольського патріарха і перебуває в спілкуванні з «хризостомівським» старостильним Синодом Істинно-Православної Церкви Греції.

За рішенням грецького суду 20 старших насельників обителі на чолі з ігуменом Мефодієм повинні покинути монастир і передати його недавно створеній за вказівкою патріарха Варфоломія «Есфігменській громаді», котра сповідує екуменізм і оголошена владою «законною правонаступницею» обителі. 

Як повідомляли самі представники «альтернативної» громади, вони отримали від уряду на облаштування Есфігменского монастиря півмільйона євро в рамках національної стратегічної програми з метою перетворення обителі в один з дохідних туристичних центрів Греції, але не можуть приступити до робіт, поки з нього не виселять непокірне "старе братство".

У зв'язку з цим поліцією було наказано братії Есфігменского монастиря не пізніше 18 липня звільнили адміністративний центр обителі в Кареї, щоб там могла розміститися нова «Есфігменська громада», ігумен якої нещодавно звертався навіть до ієрархів РПЦ МП з проханням використати свої зв'язки, щоб відняти Есфігмен в ІПЦ.

Оскільки старостильні ченці відмовилися підкорятися вимогам новостильників, 29 липня поліція спробувала штурмом захопити адміністративний центр Есфігменского монастиря в Кареї. 

Близько 80 поліцейських з машинами оточили будівлю, перекрили подачу в нього води і намагалися силою увірватися в приміщення. Однак близько 20 старостильних ченців, закрившись всередині, спробували перешкодити захопленню центру монастиря. Після цього поліція за допомогою бульдозера спробувала виламати потужні двері будівлі, за якими тримали оборону есфігменські ченці. В результаті зіткнення один з ченців отримав сильні поранення.

Облога адміністративного центру Есфігмен триває. Тому браття просять всіх співчуваючих звертатися з листами протесту до грецьких церковних і світських властей. Список посадових осіб і телефонів наводиться на сторінці прес-центру монастиря.

Монастир Есфігмен був побудований в V столітті і є одним з найстаріших на Афоні, в ньому зберігається безліч мощей і реліквій, його бібліотека налічує майже 400 старовинних рукописів і вісім тисяч книг. Протистояння між Есфігменом і Константинопольським патріархатом почалося в 1965 році. Причиною послужило встановлення Константинопольським патріархом Афінагором молитовного спілкування з папою Римським Павлом VI і подальше зближення з католиками, яке есфігменіти розцінюють як відступництво патріарха від православної віри.

Спроби насильницького вигнання насельників Есфігмену, що відмовилися перейти на новий стиль і прийняти єресь екуменізму, тривають більше 20 років. На вимогу Константинопольського патріархату грецький уряд дозволив застосування сили у внутрішньоцерковній суперечці після провалу спроби заморити непокірних старостильних ченців голодом протягом 7-річної блокади.

Весь цей час монахи були відрізані від постачання продовольства, доступу до банківських рахунків монастиря, медичного обслуговування тощо.

Одночасно їх невпинно піддавали кампанії цькування, офіційного переслідування і залякування. Грецька поліція неодноразово осаджувала обнесений потужними древніми фортечними стінами монастир, однак безрезультатно. 

У 2009 році грецький суд засудив 14 старших ченців та ігумена Мефодія до року в'язниці умовно за відмову виконати рішення новостильних церковних і світських властей покинути монастир.

Переглядів: 419 | Додав: Tipicon-admin | Теги: Дубно православне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024