Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 17.05.2024, 05:32
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Липень » 10 » Мудрість, шляхетність, відвага…
00:22
Мудрість, шляхетність, відвага…

Мудрість, шляхетність, відвага…

 

Вседозволеність, жадібність, розбещеність та лінь нинішнього підліткового та юнацького середовища вказує дорослим на потребу духовного оздоровлення та організації дозвілля майбутнього покоління. Спрямуванняь зусиль на досягнення спільної мети батьків та дітей – достойного місця української молоді у здоровому суспільстві. Їхньої організації та навчання, враховуючи інтереси та потреби кожної особистості. Це той шлях, який допоможе відвернути підростаюче покоління від алкоголізму, наркоманії, кримінального середовища. Одним з таких з таких напрямків, в якому поєднануються військові й спортивні знання з християнською вірою та всестороннім  духовним розвитком підлітків.

Це дитячо-юнацька військово-спортивна патріотичну гра "Сокіл" ("Джура") Українського козацтва була створена згідно наказу міністерства освіти і науки України від 25 грудня 2003 року N 855. Гра, в основі занять якої: фізичне загартування, туристичні та вишкільні походи, тренування з козацьких бойових мистецтв, володіння козацькою зброєю, знання устрою козацької держави, комплекс морально - етичних якостей: мужність, сміливість, справедливість, доброта, чесність, відповідальність, товариство, повага до старших, само організованість, вміння прийняти рішення. Ось все те, що можна тут здобути. Адже це та безпечна територія, де підліток, юнак або дівчина може набути того життєвого досвіду, який допоможе гідно прожити життя. Не рабськи проіснувати до пенсії, якщо не помре раніше, а бути господарем своєї долі та стовідсотково реалізуватися.

Організатором Дубенського роя «Дубравці» є полковник у відставці Микола Тирик. Дубенчани цього активного чоловіка знають за його попереднім місцем роботи, адже довгий час він перебував на посаді військового комісара у нашому краї.

У рій  тренер - вхователь набирає дітей, починаючи з шостого класу. Обовязковою умовою є наявність не менше четвертої частини дівчат. На даний час заняття відвідують тридцять підлітків. Тут вони вчаться переступити через «не можу» і «не хочу»; мають можливість для самовираження.

Програмою занять передбачені вправи на рухливість, управління тілом (стройова підготовка, акробатика, боротьба, танці), туризм, знання зброї та вміння стріляти, тактична підготовка, основи медичних знань і надання першої медичної допомоги, вміння приготування їжі, художня самодіяльність.  Приділяють увагу вивченню історії та географії України. Адже «Дубравці» Розпочинаються заняття молитвою. Моляться вихованці й перед прийомом їжі. Храми відвідують за власним вибором.

Під час змагань кожна група рухається по пересічній місцевості за спеціальним маршрутом, демонструючи навички користування картою. На шляху спецпризначенців зустрічаються „мінні поля”,  „снайпери супротивника”, „гранатні розтяжки”, „забруднені ділянки”, „ворожі доти”. І лише пройшовши всі небезпечні ділянки, здійснивши форсування водної перешкоди в брід, групи вступають в бій із „супротивником

Військовим одягом молодих козачат є камуфляж і червона футболка, на якій зображені хрест і козак та надпис гасла організації: мудрість, шляхетність, відвага.

Рій «Дубравці» багаторазові чемпіони області, кращі в Україні в 2010 році.

Кращими вихованцями Миколи Тирика є: Олександр Качала, Олег Карпюк, Катерина Саюк, Юлія Пащук, Олексій Прокопчук, Назар Петренко, Сергій Тимчук, Максим Козуб, Назар Кошицький, - школа № 6 міста Дубна; Андрій Тимощук і Юрій Саюк з другої гімназії; вихованці ЗОШ № 1 – Олександр Гаценко та Момотюк Роман. Непогано розпочала займатися Тишкова Тетяна.

Постійну допомогу надають Дубенський міський голова Василь Антонюк, заступник начальника міського відділу освіти Володимир Нагорний. Постійно співпрацюють з кошовим отаманом «Поліської Січі» Олександром Грелем.

В Україні вже немає піонерської й комсомольської організацій, які виховували підростаюче покоління в комуністичній ідеології, ледь животіє ТСОУ. А на їхнє місце прийшли дитяча й підліткова  злочинність, організовані кримінальні групи. Тож варто було б взяти участь у вихованні дітей різним козацьким організаціям, яких в Україні є чимало. Не лише у військово – спортивному, а й технічних та винахідницьких гуртках – бо майбутнє оборони України в передових технологіях. От і доведіть панове – товариші, що ви справжні козаки, а не хвальки - пустомелі, що за ховалися за гарно розфарбованими козацькими шароварами.

 

Сергій Майданюк.

  

 

 

 

 

 

 

Довідка:

Джу́ра, цюра або чура — в Україні в 16—18 століттях— зброєносець,помічник у козацької старшини. Зазвичай джурами були молоді хлопці. Разом з козаками джури ходили в походи, брали участь у боях. Первісно джура іранське слово, що означає товариш, в українську потрапило як запозичення з татарської та турецької.

 

 

 

 

Переглядів: 1452 | Додав: tipikon-admin | Теги: Дубно православне. Церква Різдва Хр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Buhurt  
0
"Військовим одягом молодих козачат є камуфляж і червона футболка, на якій зображені хрест і козак та надпис гасла організації: мудрість, шляхетність, відвага" ©
..скажіть будь ласка, чтому саме такі символи: червоний колір та "мальтійський" (а не "класичний" православний) хрест були обрані для футболок? дякую

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024