Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 17.05.2024, 07:24
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Вересень » 1 » Розмір оплати , оподаткування та пенсії духовенства є різними в різних країнах.
00:16
Розмір оплати , оподаткування та пенсії духовенства є різними в різних країнах.
Розмір оплати , оподаткування та пенсії духовенства є різними в різних країнах.

 

Італія

 

В Італії фінансовими питаннями духовенства займається спеціальний церковний фонд ( Fondo clero ): він управляє соціальними внесками католицьких священиків і духовенства інших конфесій , а також організовує виплати пенсій. Фонд діє у межах відповідного Установи соціального забезпечення , повідомляє Katolik.ru

 

З 2000 року до цього фонду входять також священики , які не мають італійського громадянства , але які працюють в єпархіях країни. Цей фонд не охоплює чернечі ордени ( єзуїтів , бенедиктинців , і т. д.) , оскільки ними не керує Конференції єпископів Італії , яка уклала угоду про систему регулювання пенсій для священиків з установ соціального забезпечення.

 

Згідно з діючими з 2003 року правилами , священик може отримувати пенсію з цього фонду після досягнення 68 років.

 

За даними Конференції єпископів Італії , одержувана плата єпархіальних священиків ( в Італії їх 38 тис. ) становить від 883 до 1376 євро.

 

Теоретично , гроші на платню для священиків мають надходити зі спеціального фонду утримання духовенства , в який віруючі зараховують добровільні пожертвування. Але на практиці цих пожертвувань вистачає тільки для 5% пенсій. З цієї причини пенсії виплачують з фонду , в якому кошти накопичуються завдяки принципам "8 проміле " , тобто відрахувань від податку на суму , яку громадяни декларують для утримання Католицької Церкви. Щорічно Італійська Церква отримує з "8 проміле " майже один мільярд євро.

 

Німеччина

 

У Німеччині священики мають статус , рівний статусу державних службовців , що мають також пенсійне забезпечення. Державним чиновникам пенсію платить держава , а священикам і пасторам - Церква . Внески надходять на церковні пенсійні фонди ( Pensionsfond , Versorgungskasse ) незалежно від пенсійної системи держави .

 

Церква виплачує зарплати і пенсії священикам і пасторам тільки з власних коштів. Основним джерелом доходів церкви є церковний податок , що стягується з членів релігійної спільноти . Сьогодні в більшості з 16 німецьких федеральних земель церковний податок становить 9% ( в Баварії і Баден -Вюртемберзі - 8 %).

 

Великобританія

 

У Великобританії англіканських пастирів і католицьких священиків прирівнюють до загальних категоріям працівників , тому вони платять податки. Від податкової інспекції вони отримують так званий податковий код , в якому вказується податкова ставка і відрахування . Духівники користуються податковими привілеями на стандартних умовах.

 

Доходи від похорону , весіль , хрещення і т.д. переводять з парафій в єпархії , де зазвичай їх перераховують до фонду заробітної плати . Якщо священик має додаткові доходи ( наприклад , навчання або публіцистика ) , то він повідомляє про це у річній податковій декларації.

 

Після виходу на пенсію англіканські і католицькі священики , які отримують церковну і державну пенсію в залежності від стажу і віку. Ні Англіканська Церква , яка є державною , ні Католицька Церква не мають державних субсидій.

 

Чехія

 

У Чехії пенсію духовенства розраховують так само , як і інші державні пенсії. Тому вона залежить від індивідуального середнього заробітку за останні 30 років. У Чехії немає спеціального фонду для пенсіонерів- священиків. Католицькі священики та духовенство інших релігійних громад отримують від держави пенсію в якості винагороди .

 

Духовенство в Чехії зараховується до працівникам бюджетної сфери , але їх доходи нижче , ніж у офіційних осіб - вони становлять у середньому 70 % ( 610 євро). Тому розмір їх пенсій також невеликий .

 

Іспанія

 

В Іспанії пенсію священикам платить Церква ( за вирахуванням з їхньої заробітної плати) . Дотації від держави призначаються тільки на утримання єпархії та покриття адміністративних витрат .

 

З 1979 року Іспанію підписала угоду зі Святим Престолом , яке регулює економічні питання діяльності Католицької Церкви. Воно передбачає намір держави " співпрацювати з Католицькою Церквою і надавати їй відповідну економічну підтримку при повній повазі принципу релігійної свободи".

 

Церква отримує з державного бюджету близько 12 млн. євро на місяць. Ці гроші витрачаються на потреби , пов'язані з утриманням єпархій. Решта коштів надходять в основному від пожертвувань віруючих. З 2007 року в Іспанії Церкви можна перевести 0,7 % податку на прибуток. За даними Центру соціологічних досліджень , в середньому щорічно близько 30 % платників податків переводять свої 0,7 % на Католицьку Церкву , що складає близько 150 млн. євро на рік.

 

Іспанські архієпископ заробляють близько 1200 євро на місяць , єпископи - в середньому 900 євро , а священики - в середньому 600-800 євро. Для священиків , які працюють капеланами і в госпіталях , також виділяються додаткові 140 євро , каноніки також отримують додаткову винагороду - до 300 євро.

Священики , що працюють вчителями або медбратами за договором найму в державних установах або приватних компаніях не отримують від своїх парафій додаткових грошей . Вони живуть на зарплату , яку виплачує роботодавець .

Зарплату виплачує курія , священикам дано право на медичне обслуговування. Але вони не мають права на допомогу по безробіттю . Більшість священиків по досягненні пенсійного віку отримують мінімальну пенсію.

 

Франція

 

У Франції , де з 1905 року діє суворий поділ релігії та держави , Церква отримають дохід тільки від пожертвувань віруючих. За даними газети Le Figaro , середня заробітна плата священиків і єпископів становить близько 950 євро на місяць ( тобто менше , ніж мінімальний розмір зарплати , який дорівнює 1100 євро ) , при цьому духовенство забезпечене житлом , проте воно зобов'язане саме оплачувати собі їжу .

 

Католицькі священики , як і духовенство інших конфесій ( ісламські імами , або буддійські ченці ) , з 1979 року мають пенсію від держави. Поряд з дуже маленькою державною пенсією ( 350-650 євро) священики отримують додаток до пенсії , яка виплачує безпосередньо єпархія . В цілому , загальна сума мінімальної пенсії католицького духовенства становить близько 880 євро на місяць (у 2010 році).

 

Бельгія

 

У Бельгії священики отримують зарплату від держави , її розмір залежить від сану - єпископ може отримувати від 1600 до 8400 євро на місяць.
Звичай виплачувати заробітну плату священикам запровадив Наполеон як компенсацію за втрати часів французької революції . Спочатку держава платила зарплату тільки католицьким священикам. Сьогодні державні зарплати має католицьке , протестантське , англіканське , православне духовенство та служителі в іудаїзмі.

 

У Бельгії отримують зарплату священики , диякони і миряни , які допомагають у парафіях. Зарплата підвищується з рівнем ієрархії. Але вона зазвичай нижче , ніж зарплата за межами релігійного права . Це не стосується ієрархів Церкви , які зазвичай заробляють більше , ніж миряни , і священнослужителів інших конфесій.

 

Священики також отримають щорічні премії : влітку і наприкінці року . Вони мають право на оренду приміщення (іноді витрати на оренду покриває місцевий уряд ) . Це поширюється і на інші конфесії.

 

Держава виплачує пенсії духовенству . Їх розмір дорівнює останній зарплаті .

 

Держава (у співпраці з керівництвом приходу ) відповідає за збереження будівель , пов'язаних з культом , і за фінансування діяльності , пов'язаної з практикою віри (наприклад , покупка вина для літургії) . Однак , релігійні об'єднання платять податок від свого майна.

 

США

 

У США духовенство різних конфесій отримує державні та церковні пенсії , а також різні додаткові індивідуальні пенсійні виплати.

 

Католицькі священики в США , як і всі громадяни , платять податки до державного фонду соціального забезпечення ( Social Security ) , і тому мають право на державну пенсію.

 

Оскільки вона невелика (зазвичай менше 1000 доларів на місяць) , священики отримують також пенсії з Пенсійного фонду Церкви. Її розмір залежить від єпархії , але в середньому становить 2000 доларів на місяць. Фонд складається з доходів священиків від їх пастирської діяльності . Церква також допомагає священикам у відставці покривати медичні витрати.

 

На схожих принципах пенсію отримують також більшість пасторів протестантських церков , до яких належить переважна більшість жителів США .

 

На додаток до виплат з фонду соціального забезпечення більшість пасторів отримує пенсію від церков , оскільки пастори також мають сім'ї .
Теги :
Переглядів: 1552 | Додав: Tipicon-admin | Теги: Дубно православне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024