Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 02.05.2024, 14:46
Вітаю Вас Гість | RSS
ДУБНО ПРАВОСЛАВНЕ
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2023 » Березень » 23 » Звернення Патріарха Філарета щодо недопущення прийняття законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств»
18:45
Звернення Патріарха Філарета щодо недопущення прийняття законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств»

Звернення Патріарха Філарета щодо недопущення прийняття законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств»

 23.03.2023

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та народних депутатів України із закликом не допустити прийняття законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств».

Голові Верховної Ради України
Русланові СТЕФАНЧУКУ,
народним депутатам України

 

ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ РУСЛАНЕ ОЛЕКСІЙОВИЧУ!
ВЕЛЬМИШАНОВНІ НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ!

Як стало відомо, у Верховній Раді України зареєстрований проєкт Закону «Про інститут реєстрованих партнерств» (реєстраційний номер 9103 від 13 березня 2023 р.). Законопроєкт передбачає легалізацію одностатевих союзів в Україні, а також визнання на території нашої держави зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і «шлюбів».

Згаданий законопроєкт, як і всі інші законодавчі спроби визнати одностатеві «шлюби» на офіційному рівні, є антихристиянськими та аморальними. Узаконення в Україні шлюбів між людьми однієї статі суперечить Божественному одкровенню, християнському віровченню, природі людини, тисячолітній культурі українського народу та здоровому глузду. Це позиція не лише Української Православної Церкви Київського Патріархату, але й Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Господь створив чоловіка та жінку і заповів їм бути у шлюбі. Саме плодом такого союзу стає народження дитини. «І створив Бог Людину за образом Своїм, за образом Божим створив її; чоловіка і жінку створив їх. І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю, і володійте нею», – сказано у Священному Писанні (Бут. 1, 27–28).

Блуд є гріхом, за який Бог обов’язково покарає кожного грішника, як це сталося колись із Содомом і Гоморрою (Бут. 19). Прирівняння содомського гріха до благословенного Богом шлюбу між чоловіком і жінкою є злочином перед Богом.

Також існування одностатевих «шлюбів» (чи, як їх називає законопроєкт, «партнерств») суперечить і Конституції України, зокрема статті 51, яка чітко говорить, що «шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка». І саме обов’язком держави визначено оберігати сім’ю, а одностатеві інститути є її руйнуванням.

Цей законопроєкт несе загрозу національній безпеці України. Він вносить розкол в українському суспільстві, а це в умовах російсько-української війни надто небезпечно, бо ослаблює нашу обороноздатність. По-друге, коли в Україні має місце демографічна криза, узаконення одностатевих «шлюбів», чи «партнерств», ставить під загрозу взагалі подальше буття української нації.

Мій обов’язок як українського Патріарха звернутися до вас із закликом не розглядати цей шкідливий для українського народу законопроєкт і не допустити легалізації гріха на законодавчому рівні. Прошу припинити підривання фундаментальних основ моралі українського суспільства. Як закликає апостол Павло, «випробовуйте, що є угодне Боговi, i не беріть участи в неплiдних дiлах темряви, але викривайте» (Еф. 5, 10–11).

Церква ніколи не примириться з гріхом і не піде проти законів, установлених Богом.

Сподіваюсь, що ви почуєте голос Православної Церкви, голос розуму та не допустите прийняття шкідливого для українського народу законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств».

Закликаю на вас Боже благословення.

ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

23 березня 2023 року

Переглядів: 67 | Додав: Tipicon-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024